Mentor by Flamman

Är du mellan 9-25 år och önskar en mentor som kan stötta och coacha dig? Med Mentor by Flamman vill vi stärka dig som barn och ungdom och ge dig utlopp för hela din potential! 

Via duktiga och engagerade mentorer ger vi dig möjlighet till personlig utveckling och positiva aktiviteter. Mentorskapsprogrammet är helt kostnadsfritt och  innebär att man träffas med sin egna personliga coach i ett år.  

Genom Mentor by Flamman matchas du ihop med en vuxen som blir en coach för att nå just dina unika mål. Du kanske vill hitta fler aktiviteter i ditt område, få hjälp med läxorna eller helt enkelt bara en trygg vuxen att hänga och prata med? Man ses 1-2 gånger i månaden under 1 års  tid.

 För dig som är lite yngre

Om du är under 18 år behöver vi komma i kontakt med dina föräldrar så att dom vet och godkänner att du ingår i Mentor by Flamman. Dina föräldrar behöver därför skriva på ett papper som heter “Samtycke”. Detta hjälper din Mentor dig med isåfall. 

Tillsammans med din mentor hittar ni på roliga saker och hittar just vad Du tycker om att göra! Ni kommer överens om vad ni ska göra tillsammans och ses 1-2 gånger i månaden. Du och din Mentor gör detta under 1 års tid. Om du/ni tycker att ni behöver mer tid tillsammans så kan man förlänga mentorskapet. Din mentor kan hjälpa dig med att hitta roliga aktiviteter i området där du bor. Du kanske behöver lite läxhjälp? Ibland kan det helt enkelt bara vara att gå och ta en fika och prata med en vuxen som lyssnar. Din mentor är en vuxen som vet hur det är att vara barn! Han eller hon lyssnar på just dig och kan hjälpa dig med att hitta svar på saker som ibland kan vara svårt som barn att reda ut helt själv. Din mentor har tystnadsplikt. Det betyder att det ni pratar om inte sägs till någon annan. 

 För dig som är lite äldre

Häng med din mentor, fika eller gå och gör något roligt ihopa! Ibland kanske det behövs någon att prata med på ett snabbt sms, facetime eller eller ett whats app snack? Din mentor vet hur det är att vara ungdom! Din mentor är din personliga coach och har tystnadsplikt så det ni pratar om stannar mellan er.

Annat konkret som ni kan få ut av ett mentorskap!

  • Personlig vägledning och utveckling 
  • Vägledning till att nå dina mål
  • Vägledning till att skapa ditt unika CV samt personliga brev
  • Studietekniker
  • Vägledning i utbildningar och framtidsplaner
  • Vägledning, råd och stöd för din fritid och sociala liv
  • Stöd i att söka arbete

 För dig som förälder

För att ditt barn som är under 18 år ska kunna medverka i mentorskapsprogrammet behöver vi ditt samtycke. 

Vi ser fram emot att prata med er för ett förutsättningslöst samtal där vi kan berätta mer ingående om mentorskapsprogrammet “Mentor by Flamman”. 

Syftet med detta för att ni ska känner er trygga och informerade om vad ett mentorskap för just ditt barn skulle innebära. På bakgrund av denna information tar ni som förälder sedan ett beslut om ni Samtycker till att vi kan påbörja ett mentorskap med ditt barn. 

Vi vet att det är en stor utmaning att vara förälder i dagens samhälle. Vi erbjuder därför även skräddarsydda hänvisningar till föräldragrupper. 

Du kan också nå oss via: hej@flammansfc.se

 För dig so
m arbetar med barn och ungdomar!

Välkomna att kontakta oss för ett förutsättningslöst samtal angående Mentor by Flamman. 

Du kan nå oss via: hej@flammansfc.se