High Stakes

High Stakes riktar sig till unga och arbetar för att upplysa om och motverka spelproblem hos unga runt om i landet. Fokus ligger på spel om pengar, men vi arbetar också för att hjälpa och stötta unga med skärmspelsproblematik. Vi arbetar förebyggande och informativt samt stödjande för de som har eller är på väg in i ett spelmissbruk.

Vi erbjuder:
– Förebyggande informationsinsatser
– Utbildningar (för både unga och yrkesverksamma)
– Rådgivning (för unga, anhöriga och yrkesverksamma)
– Mentorskap och stödinsatser för unga som har, eller ligger i riskzonen för, spelproblem
– E-utbildning om spel och spelproblem (både spel om pengar och datorspel)

 High Stakes E-utbildning

En komplett e-utbildning om gambling och gaming

Utbildningen är framtagen av barn- och ungdomsorganisationen Flamman SFC i samverkan med e-learningföretaget Intermezzon, Spelberoendes förening Malmö, Öppenvårdshuset Gustav och Sveriges enda professor i spelberoende, Anders Håkansson vid Lunds universitet.

I e-utbildningen kan deltagaren välja att lära sig mer om spel om pengar
eller datorspel, eller varför inte båda två? Verkliga berättelser blandas med interaktiva kunskapstest, samtalsövningar och verktyg som ger stöd både kring det egna spelandet och för att kunna stötta någon annan.

E-utbildningen går att göra både enskilt och i grupp. Vid tecknande av avtal ingår även ett övningshäfte med övningar som kan göras i anslutning till e-utbildning.

 

 

Varför ska ni arbeta med spelproblematik?Från och med den 1 januari 2018 ingår problem med spel om pengar i socialtjänstlagen och hälso- och sjukvårdslagen.

Skolan har ett ansvar att arbeta förebyggande och stöttande kring spel. Elever ska också, enligt läroplanen, uppmärksammas för både de möjligheter och risker som en ökande digitalisering medför.

Det är inte bara spelmissbruk kopplat till spel om pengar som är ett problem. Många av dagens datorspel innehåller allt fler inslag av hasardspel. Ett exempel är mikrotransaktioner där barn och unga lockas att betala en summa pengar för att få tillgång till något i spelet.

Datorspelandet kan även ta upp stora delar av ens vakna tid och gå ut över så väl skola och fritid som elevens hygien och fysiska och psykiska hälsan.

 

 

 

Varför High Stakes?


 

Vi är en av få aktörer som jobbar med både gaming och gambling.

Vi har utvecklat ett unikt utbildningsmaterial både för unga och yrkesverksamma som
bygger såväl på praktisk erfarenhet som på evidensbaserade metoder.

Vi har konsulterat enskilda personer och stöttat dem till en spelfri tillvaro samt gett föräldrar verktyg för att kunna stötta sina barn.

Vi har utbildat tusentals unga och yrkesverksamma och vi får ständigt nya förfrågningar från både privatpersoner och verksamheter i hela Sverige.

Vi har arrangerat spelkonferensen ”Gambling och Gaming, ett sammanväxande problem” som lockade 250 kuratorer, socionomer och andra yrkesverksamma

 

Oskar Foldevi (psykolog) – specialiserad på digitala livsstilar och spelande föreläser för 250 yrkesverksamma i Malmö. Från spelkonferensen ”Gambling och Gaming”

 ”Jag märker hur flera elever spelar väldigt mycket…framförallt pojkar”
Lärare, Kattebäcksskolan

”Föräldrarna var super nöjda med föreläsningen i onsdags, har varit den bästa vi haft”
Kurator, Fågelbäckskolan

 


 

Vid tecknande av avtal om e-utbildning ingår inte bara ett individuellt konto till varje elev.
Ni får också:”Ge era elever ökad kunskap om spel och därmed bättre förutsättningar
för att skapa sig ett mer hållbart förhållande till spel”

Kontakta oss

Prislista

Läs mer om High Stakes här

 


Ladda ner

Du kommer alltid att förlora (En e-bok om hur spel om pengar fungerar)
Självhjälpshandbok för unga med spelproblem
Infoblad om High Stakes E-utbildning