Casa la musica

Casa la Musica riktar sig till tjejer i åldrarna 14-20 år som med hjälp av musiken vill spegla sina liv på Kroksbäck här i Malmö. Tjejerna jobbar i grupparbeten och använder instrument, skrivande och sång för att förmedla sina tankar, känslor och frågor. Budskapen varierar men många gånger behandlas ämnen som till exempel heder, jämställdhet, kultur, tradition och etnicitet. Vi har förmånen att ha knutit till oss fantastiskt duktiga ledare och pedagoger som har mångårig erfarenhet inom musikindustrin och som hjälper tjejerna med sina projekt.

Vi arrangerar också workshops med olika teman och som ung tjej har du tillgång till både coachande samtal och mentorer.Verksamheten håller till i Flammans egna, fullt utrustade musikstudio.

Casa la Musica började som ett projekt 2014, men har tack vare sin popularitet och vår fantastiska musikpedagoger blivit en av Flammans ordinarie verksamheter. Vår förhoppning är att vi ska kunna sprida modellen till andra skolor och områden i Malmö och dela musiken och processen både i tryckt och digitalt format. På Casa la Musica skapar vi musik, kärlek, stolthet och hopp!

2014 gav Flamman ut boken och CD:n “Röster från en källare” med låtar och berättelser från deltagare Casa la musica.
Vill du delta i Casa la Musica? Hör av dig (länk till kontakt sida) till oss. Antalet platser är begränsade.

Länk till artikel i Skånska Dagbladet om Casa la musica.
https://www.skd.se/2014/03/29/musikalisk-resa-avslutas-med-cd/