Genom vår verksamhet High Stakes som arbetar mot spelproblem bland unga höll Flamman i fredags en heldagskonferens på Malmö live. Temat för konferensen var “Gaming och gambling – ett sammanväxande problem” och bland talarna fanns bland annat Sveriges ledande forskare inom spelberoende, Anders Håkansson och Sofia Vadlin, som doktorerat i problematiskt spelande bland unga.

Flamman höll i föreläsningar om spel och kriminalitet och hur sport och spel hänger ihop och besökarna fick även höra personliga historier från två unga som själva varit spelmissbrukare. Konferensen avslutades med panelsamtal där publiken också fick möjlighet att ställa frågor.

Utvärderingen visar att de närmare 300 deltagarna var väldigt nöjda med dagen. I utvärderingen kunde vi bland annat läsa kommentarer som dessa:

“Absolut det mest intressanta jag deltagit i på mycket längre. Hög standard genom hela dagen. Bra flyt och mycket intressant!”

“Viktigt att detta kommit upp och att vi som jobbar med unga människor får in det i våra samtal med unga människor.”

“Fantastiska föreläsare, fast det var en lång dag ville man inte att det skulle sluta. Ungdomarnas föredrag var fantastiska. “

Ett stort tack till alla besökare, våra föreläsare och Lund universitet som hjälpte till att anordna konferensen. En särskilt stort tack till vår finansiär Arvsfonden, utan ert stöd hade denna konferens aldrig ägt rum!