Mycket tid framför skärmen? En kväll om spelproblem hos unga.

Mycket tid framför skärmen?

Spelproblem kryper ner i åldrarna och är mycket vanligare än man kan tro. Vill du veta mer om hur du kan stötta unga i din närhet?

High Stakes bjuder in till en kväll om spelproblem. Lär dig mer om hur du kan känna igen tecken, ta del av en tidigare spelmissbrukares historia och få tips och råd för hur du kan stötta någon i riskzonen.

När? 23 maj, 17-19
Var? Malmös Stadsbibliotek, Röda rummet
Fika? Absolut!
Pris? Gratis
Tillgänglighet? Tillgängligt för rullstol

Under kvällen kommer du att få träffa:

Ali Zamini arbetar som coach och utbildare på Flamman. Han har masterexamen i psykologi och har dessutom jobbat flera år på Casino Cosmopol i Malmö där han på nära håll fått uppleva spelandets mörka baksida. Ali kommer förklara varför vi dras till spel, hur vi vet när det börjar gå för långt och ge praktiska råd på hur vi kan hjälpa någon som är i riskzonen.

Vicky Austen har spelat dataspel i 20 år och gör det än idag.
Under kvällen berättar Vicky om spelets fördelar och nackdelar. Hur spelet under många perioder varit hennes tillflyktsplats och trygghet men också hur det i perioder gått överstyr och lett till att hon isolerat sig från sin omgivning.

Madeleine Tügel arbetar som rådgivare på Spelberoendes Förening i Malmö. Där möter hon både spelare och anhöriga till personer med spelproblem. Madeleine berättar sin historia om hur det var att växa upp med en spelberoende mamma, hur det har påverkat hennes liv och hur man som anhörig lätt hamnar i medberoende.

VIll du veta mer om High Stakes besök oss på http://highstakes.se
Där hittar du info om projektet och alla dess olika delar.
För dig som missar denna föreläsningen går de ävent att boka in oss via hemsidan på fliken Föreläsningar.