Projektledare med intresse för värdegrundsarbete sökes!

Är du strukturerad, har ett pedagogiskt sinne och stort intresse för lärandeprocesser och värdegrundsarbete? Vill du arbeta i en meningsfull organisation som gör skillnad för barn och ungdomar och bidrar till samhällsnytta? Då kan denna tjänst vara rätt för dig!

Om tjänsten
Vi söker nu en projektledare för ett viktigt och spännande arbete.

Som projektledare hos oss kommer du framförallt att arbeta i ett projekt som syftar till att stärka barns och ungdomars medvetenhet om värdegrundsfrågor. Målet med projektet är att skapa en samstämmighet mellan civilsamhälle och skola kring de värderingar som möter barn och ungdomar och att det ska finnas en beredskap för att kunna hantera svåra ämnen. Projektet ska ta fram och erbjuda en digital plattform för värdegrundsutbildning och normbrytande beteenden. Innehållet och materialet utvecklas av barn och ungdomar tillsammans med pedagoger.

I din roll som projektledare kommer du att strukturera och koordinera det dagliga arbetet samt ansvara för att projektet håller god kvalité och uppnår sina mål. Du kommer med stöd av dina kollegor att ansvara för metodval och produktion av material till den digitala plattformen. Tjänsten innebär även arbetsledning av tre till fyra anställda inom ramen för projektet samt projektrapportering där du rapporterar direkt till din närmaste chef. Du kommer även att samordna arbetet med projektets samarbetspartner, däribland Malmö stad och ledare och ungdomar från civilsamhället, samt ha kontakt mot forskare.

Projektanställning med möjlighet till förlängning.

 

Kvalifikationer

  • Högskoleutbildning som lärare, samhällsvetare, statsvetare, sociolog, språkvetare eller annan utbildning som arbetsgivaren anser som likvärdig.
  • Du behärskar svenska flytande i tal och skrift och är duktig på att uttrycka dig i text.

 

Vi ser gärna

· att du har erfarenhet av eller kunskap kring arbete med värdegrundsfrågor, normer och normbrytande beteende.

· att du har erfarenhet av att ta fram och utveckla pedagogiskt material anpassat för barn och unga eller erfarenhet av att arbeta direkt med barn och unga.

· att du har erfarenhet av eller kunskap kring digitalt lärande och evidensbaserad klassrumspraktik.

· att du har erfarenhet av projektledning eller processtyrning.

 

Dina personliga egenskaper

Du har ett stort intresse och engagemang för lärandeprocesser och värdegrundsarbete och är duktig på att uttrycka dig i text. Vidare är du snabb på att fånga upp och extrahera information och förstår hur man anpassar tal och skrift för olika målgrupper. Du är social och lyhörd och har ett empatiskt förhållningssätt då du kommer att möta många individer i ditt uppdrag. Du är självgående och trivs i att leda processer- samtidigt som du är en god lagspelare och kan ta direktiv och arbeta efter utsatta mål och deadlines.

Du är strukturerad och organiserad i ditt arbetssätt samtidigt som du är flexibel inför de utmaningar och förändringar som kan uppstå i en projektbaserad verksamhet. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga mognad och lämplighet.

Eftersom vi arbetar med barn och unga kommer utdrag ur belastningsregistret att efterfrågas.

 

Låter det intressant? Skicka  din ansökan till jobb@flammanhyllie.se senast den 15 december. Skriv Projektledare i ämnesraden. Vi håller intervjuer löpande och tillsätter tjänsten när vi hittat en lämplig kandidat så vänta inte med att ansöka!